Iskolánk tanulói ismét sikert értek el a Magyar Hidrológiai Társaság középiskolások számára kiírt Sajó Elemér pályázatán. Az előző évi pályázat ünnepélyes eredményhirdetése a járványhelyzet miatt most elmaradt, a nyertesek jutalmát Barna Zoltán igazgató úr adta át a tanulóknak. A díjátadón részt vett Hent Szabolcs, iskolánk oktatója, aki mindkét pályázat elkészítésében konzulensként segítette a diákokat.

A Magyar Hidrológiai Társaság honlapján a következőképpen méltatták a pályaműveket:

III. díj: Szabó Krisztina

IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁS, VÍZELLÁTÁSI ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÓ RENDSZEREK

Konzulens: Hent Szabolcs, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum; Tar Levente vízellátás – csatornázási szakmérnök

A pályázó a dolgozata címében jelzett területeket tekinti át és írja le, kitérve a vízellátás múltbeli fejlődésére, és foglalkozik a vízhez való jog fontos kérdésével is. Ezt követően részletesebben foglalkozik és ismerteti lakóhelye, Nyírtelek város speciális vízellátási és szennyvíztisztítási technológiáját, és kitér az ottani vízbázis védelmi kérdésekre is. Saját fotók és önálló kutató munka, és önálló véleménye kifejtése is emeli a jól felépített dolgozat színvonalát.

Dicséretben részesült: Berencsi Csenge

BELVÍZHELYZET A LAKÓHELY KÖZELBEN

Konzulens: Bodóné Jenei Zsuzsanna, VIZITERV Environ Kft., Hent Szabolcs, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum

A pályázó a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területéhez tartozó beregi terület belvíz kérdéseivel foglalkozott az ott kiépített és működtetett tájgazdálkodás bemutatásán keresztül. Az első fejezetben áttekintést ad a beregi belvízhelyzetről, a másodikban tájgazdálkodásról ad részletes áttekintést. A harmadik fejezet egy tájgazdálkodási projekt megvalósulását követő vízhiány kezelését mutatja be. Szépen betartotta a szakmai és formai követelményeket.

Betűméret