Pályaválasztási tájékoztató

Miért érdemes az ÉVISZ-be jelentkezni?

– Országos összehasonlításban, mindhárom szakmacsoportjában az egyik legeredményesebb iskola
– Iskolánk piacképes szaktudás elsajátítása mellett kötelezte el magát
– Tanulóink az ágazati szakmai érettségivel egyidejűleg államilag elismert (OKJ) végzettséget szereznek.
– Tanulóink kitűnő eredményeket érnek el az országos szakmai és más tanulmányi versenyeken
– Igény szerint tanórán kívüli foglalkozásokat biztosítunk, melyek keretében olyan többlettudás sajátítható el, amivel jobb vizsgaeredményt lehet elérni, ez többletpontotjelent a felsőfokú felvételi eljárásban.
– A technikusi képesítés a felvételinél jelenleg többletpontokat, a későbbiekben várhatóan kreditpontokat jelent a felsőoktatásban
– A műszaki felsőoktatásban a tanulmányokhoz kiváló alapot biztosít az iskola
– Az ECDL vizsgabizonyítvány megszerzéséhez segítséget nyújtunk
– Iskolánk gazdag sportélettel büszkélkedhet, amit az országos eredményeink is alátámasztanak kosárlabda, röplabda, valamint az atlétika területén
– Diákjaink változatos szabadidős tevékenységekben vehetnek részt.

Diák- és sportélet az iskolában

  • Az iskola történetében mindig is meghatározó szerep jutott a diákoknak. Az iskola diákönkormányzatának fó feladata a demokrácia gyakorlása, a diákjogok biztosítása és a szabadidős programok szervezése az egyre feszítettebb tempójú tanulás mellett. A közös tevékenység megtanít együtt gondolkodni, komolyan munkálkodni, vidáman szórakozni.
  • Milyenek lennének a diákévek közös kirándulások, vetélkedók, táborozások nélkül? S ha néha rosszul sikerül egy-egy dolgozat, felelet vagy egyszerűen nem jön össze semmi, ennek ellenére a tanulók úgy gondolják, jó dolog ÉVISZ-es diáknak lenni.
    Iskolánk a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet a közösségi életre: minden év augusztusának végén verébtáborban vehetnek részt a 9. évfolyamra jelentkezó diákok.
  • Az iskolában a sport mindig is fontos volt a diákok mindennapi életében. Hosszú évekre visszanyúló hagyományaink vannak a különbözó labdajátékok népszerűsítésében. Röplabdában, kosárlabdában és atlétikában csapataink évek óta szerepelnek az országos diákolimpia elódöntóin, döntőin, csakúgy, mint a kézilabda csapatunk. Hagyományainkhoz híven minden télen szervezünk sítábort, nyáron pedig sport- és vízitábort.