Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tájékoztató levele

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A koronavírus járvány terjedése miatt a kormány az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

Az új munkarendben 2020. március 16-tól, azaz a mai naptól a tanítás online felületeken folyik a Nyíregyházi Szakképzési Centrum minden tagintézményében. Ez egy más tanulástechnológiai lehetőség, nem szabadidő. Az oktatás a továbbiakban is zavartalanul folytatódik.

Minden diákot az osztályfőnöke, szaktanára keresni fog a teendőkkel kapcsolatban. A tananyagot elsősorban elektronikus úton juttatjuk el a tanulók felé. A házi feladatot az e-Kréta rendszerben teszik közzé a szaktanárok. További segédanyagokat az iskolák illetve a szaktanárok által megválasztott digitális platformon fogjuk megosztani. A számonkérés formájáról a tanulókat ugyancsak elektronikus formában értesíteni fogják a szaktanárok. Az érdemjegyeket az e-Kréta rendszerben fogjuk megjeleníteni.

Az iskolák hétfőtől csütörtökig 8:00-16:30 között, pénteken 8:00-14:00 között tartanak nyitva. Kérünk mindenkit, hogy az adott tagintézmény felkeresése előtt az iskola telefonszámán érdeklődjenek ennek menetéről!

Az új munkarend kialakítására létrehoztuk a Nyíregyházi Szakképzési Centrum vezetőiből és a tagintézmények igazgatóiból álló Operatív munkacsoportot, melynek feladata kidolgozni a tantermen kívüli digitális munkarend egységes szabályait.

A kapcsolattartás érdekében kérjük Önöket, hogy folyamatosan kísérjék nyomon az e-Kréta rendszert, valamint a Centrum és a tagintézmények honlapjait, Facebook felületeit.

Számítunk az Önök együttműködésére. Köszönjük megértésüket!

Kérdésével, észrevételével forduljon hozzánk bizalommal az alábbi e-mail címen: centrum@nyiregyhaziszc.hu

Nyíregyháza, 2020. 03.16.
Gurbánné Papp Mária főigazgató

Tájékoztatás – Új információ 2020.03.16-ról

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók! Kedves Kollégák!

2020. március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.
Megjelent a 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről. Ennek megfelelő szabályozásokról tájékoztatást fogunk adni a weboldalunkon, illetve a facebook-on.

Türelmüket, megértésüket, támogatásukat köszönjük!

Barna Zoltán Gábor
igazgató

2020/2021 tanévtől az ÉVISZ-ben oktatott szakmák

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény végrehajtásáról szóló 12/2020 (II.7.) Kormányrendelet 1. melléklete szerint

a 2020/2021 tanévtől az ÉVISZ-ben oktatott szakmák:

Ágazat Szakma azonosító száma Szakma
megnevezése szakmairánya
Építőipar 5 0732 06 09 Magasépítő technikus
5 0732 06 10 Mélyépítő technikus
5 0732 06 16 Útépítő, vasútépítő és -fenntartó technikus
Környezetvédelem és vízügy 5 0712 14 02 Környezetvédelmi technikus Hulladékhasznosító,-feldolgozó
Igazgatás
Környezetvédelem
Természetvédelem
5 1021 14 04 Vízügyi technikus Területi vízgazdálkodó
Települési vízgazdálkodó
Vízgépészet
Valamennyi ágazatban a szakmai oktatás időtartama alapfokú iskolai végzettséggel 5 év, érettségi végzettséggel 2 év
Oldal felolvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support